Neem contact met ons op: 06-12481948 of info@lascentra.nl

Bedrijfscertificering

Las Methode kwalificaties (LMK / PQR)

Lascentra Holland B.V. verzorgt voor u het behalen van uw eigen Las Methode Kwalificaties (LMK / PQR) voor uw bedrijf. Tegenwoordig dienen de Las Methode Kwalificaties volgens bepaalde regelgeving ook periodiek verlengd te worden, ook hiervoor kunt u bij Lascentra Holland B.V. terecht.

De voordelen voor u zijn:
– Advies bij bepaling van het juiste certificaat voor uw bedrijf;
– Begeleiding door eigen lastechnici en lasingenieurs;
– Afname met gerenommeerde keuringsinstanties (bijv. DNV en Lloyd`s);
– Gecertificeerde examenorganisatie met snellere doorlooptijden;
– Gunstige tarieven vanwege onze certificering.

Wat is een Las Methode Kwalificatie:

Een Las Methode Kwalificatie is een certificaat voor lassen die op naam van uw bedrijf staat. Vanuit de regelgeving zoals EN 1090, PED 97/23/EG, klanteisen, e.d. wordt de lasmethode kwalificatie voor uw bedrijf verplicht gesteld. Een Las Methode Kwalificatie wordt ook wel een LMK genoemd. Een andere benaming is ook wel de Procedure Qualification Record oftewel PQR.

Het principe van de certificering voor een Las Methode Kwalificatie is als volgt. Na het lassen van een vooraf bepaald proefstuk worden diverse keuringen en beproevingen op het proefstuk uitgevoerd. Als alle keuringen en beproevingen akkoord zijn bevonden wordt hiervan een Las Methode Kwalificatie certificaat opgesteld. U bent na het halen van het certificaat bevoegd om binnen de grenzen van de van toepassing zijnde normen en richtlijnen te lassen.

Voorbeelden van normen en richtlijnen voor Las Methode Kwalificaties zijn:
– ISO 15614-1 (Staal / RVS);
– ISO 15614-2 (Aluminium);
– AWS D1.1 (staal);
– AWS D1.2 (aluminium);
– AWS D1.6 (RVS);
– ASME IX;
– EMUA 158;
– EMUA 197;
– Norsok M101;
– AD 2000 Merkblatt;
– Llods`s rules, DNV rules, e.d;
– Off-shore en Maritieme regelgeving;
– Klantspecificaties.

Werkwijze voor het behalen Las Methode Kwalificaties

U neemt contact op met Lascentra Holland B.V. en krijgt advies van onze eigen lastechnici en lasingenieurs. In overleg wordt bepaald welke lasmethode kwalificaties voor uw bedrijf van toepassing zijn. Na aanwezigheid van de juiste materialen wordt een datum voor de lasproef gepland. Na de lasproef regelt Lascentra Holland B.V. de beproevingen en rapportages. Als de beproevingen succesvol zijn afgerond worden de lasmethode certificaten opgemaakt en na goedkeuring aan uw bedrijf verstrekt.