Neem contact met ons op: 06-12481948 of info@lascentra.nl

Lascertificering

Lasser kwalificaties (LK / WPQ)

Lascentra Holland B.V. verzorgt voor u het behalen van uw Lasser Kwalificatie certificaten (LK / WPQ). Ook voor het verlengen van deze lascertificaten kunt u bij Lascentra Holland B.V. terecht.

De voordelen voor u zijn:
– Advies bij bepaling van het juiste lascertificaat;
– Begeleiding door eigen lastechnici en lasingenieurs;
– Afname met gerenommeerde keuringsinstanties (bijv. DNV en Lloyd`s);
– Gecertificeerde examenorganisatie met snellere doorlooptijden;
– Gunstige tarieven vanwege onze certificering.

Wat is een Lasser Kwalificatie:

Een Lasser Kwalificatie is een certificaat voor lassen die op naam van de lasser staat. Vanuit de regelgeving zoals EN 1090, PED 97/23/EG, klanteisen, e.d. wordt de Lasser Kwalificatie voor verplicht gesteld. Een Lasser Kwalificatie wordt ook wel een LK genoemd. Een andere benaming is ook wel de Welding Performance Qualification Record oftewel WPQ.

Het principe van de certificering voor een Lasser Kwalificatie is als volgt; na het lassen van een vooraf bepaald proefstuk worden diverse keuringen en beproevingen op het proefstuk uitgevoerd. Als alle keuringen en beproevingen akkoord zijn bevonden wordt hiervan een Lasser kwalificatie certificaat opgesteld. U bent na het halen van het certificaat bevoegd om binnen de grenzen van de van toepassing zijnde normen en richtlijnen te lassen.

Voorbeelden van normen en richtlijnen voor Lasser Kwalificatie Certificaten zijn:
– ISO 9606-1(Staal / RVS);
– ISO 9606-2 (Aluminium);
– EN 287-1 (vervangen door de ISO 9606-1);
– AWS D1.1 (staal);
– AWS D1.2 (aluminium);
– AWS D1.6 (RVS);
– ASME IX;
– AD 2000 Merkblatt;
– Klantspecificaties.

Werkwijze voor het behalen Lasser Kwalificatie certificaten

U neemt contact op met Lascentra Holland B.V. en krijgt advies van onze eigen lastechnici en lasingenieurs. In overleg wordt bepaald welke lasser kwalificaties voor u van toepassing zijn. Er wordt een datum voor de lasproef gepland. Na de lasproef regelt Lascentra Holland B.V. de beproevingen en rapportages. Als de beproevingen succesvol zijn afgerond worden de Lascertificaten opgemaakt en na goedkeuring aan u verstrekt.

Lascentra Holland B.V. is gespecialiseerd in het begeleiden en afnemen van Lasser Kwalificaties. Ook combinaties van de diverse normeringen en richtlijnen. Een voorbeeld hiervan is het kwalificeren in combinatie met Europese normen, Amerikaanse normen, e.d.

Verlengen van Lasser Kwalificaties

Lasser kwalificaties dienen verlengd te worden. Wij ondersteunen u erbij om de Lasser Kwalificaties te verlengen. Op verzoek nemen wij uw Lasser Kwalificaties nemen wij op in onze database voor het verlengen. In persoonlijk contact met onze lasspecialisten en lascoördinatoren wordt bepaald wat de acties zijn voor de verlenging. Indien beproevingen van proefstukken noodzakelijk zijn dan wordt dit ook geregeld door Lascentra Holland B.V.

Gecertificeerde examenorganisatie

Lascentra Holland B.V. is een gecertificeerde examenorganisatie voor het afnemen van Las Methode Kwalificaties en lasser kwalificaties. Tevens hebben wij contracten lopen met de grote keuringsinstanties. Hierdoor zijn wij in staat om snellere doorlooptijden te realiseren en de kostprijs voor u zo laag als mogelijk en inzichtelijk te houden. U ontvangt na certificeringstrajecten een officieel certificaat. Voorbeelden van keuringsinstanties zijn bijvoorbeeld Det Norkse Veritas (DNV), Lloyd`s register, e.d.

Tevens voor maritieme toepassingen die vallen onder off-shore rules, IACS, e.d. kunt u bij ons terecht.

Gecertificeerde Lasspecialisten en Lascoördinatoren

Lascentra Holland B.V. heeft eigen gecertificeerde Lasspecialisten en Lascoordinatoren in dienst die u helpen uw Las Methode Kwalificaties te behalen. Wij hebben de beschikking over personeel tot op het hoogst haalbare niveau van las Praktijk Ingenieur (LPI / IWE). Tevens hebben wij gecertificeerd personeel in dienst die opgeleid zijn voor het regelen, afnemen van de certificeringen en beproevingen.

Wat moet u doen

U neemt contact op per telefoon of per e-mail met Lascentra Holland B.V. U geeft aan wat uw wens is en onze Lasspecialisten en Lascoördinatoren beoordelen uw vraag en nemen daarna contact met u op. U krijgt vooraf inzicht in de mogelijkheden en benodigdheden. In overleg met u wordt het proces in gang gezet.