Neem contact met ons op: 06-12481948 of info@lascentra.nl

Verlengen lasserkwalificaties

Lascentra Holland B.V. verzorgt voor u het verlengen en up to date houden van uw lasser kwalificatie certificaten.

De voordelen voor u zijn:
– Begeleiding door gecertificeerde lasspecialisten en lascoördinatoren;
– Opname in onze database voor verlengen;
– Wij regelen voor u alle documentatie en beproevingen;
– Vaste lage tarieven.

lasserkwalificatie

Perioden van verlengen

Periodiek dienen lascertificaten verlengd te worden om ze geldig te houden. Een lascertificaat wordt ook wel Lasser Kwalificatie (LK) of Welder Performance Qualification (WPQ) genoemd. Het verlengen van een Lasser kwalificatie bestaat uit een verplichte halfjaarlijkse verlenging en een verplichte 2 jaarlijkse verlenging. In sommige gevallen wordt de verlenging op een periode van drie jaar gezet, gevolgd door herkwalificatie. Lasser Kwalificaties moeten door officiële keuringsinstanties verlengd worden om ze geldig te houden.

Gecertificeerde Lasspecialisten en Lascoördinatoren

Lascentra Holland B.V. heeft eigen gecertificeerde lasspecialisten en lascoördinatoren in dienst die u helpen uw Lasser Kwalificaties te verlengen en geldig te houden. Wij hebben de beschikking over personeel tot op het hoogst haalbare niveau van las Praktijk Ingenieur (LPI / IWE). Tevens hebben wij gecertificeerd personeel in dienst die opgeleid zijn voor het regelen, afnemen en beproeven van de diverse lasproefstukken voor het verlengen.

Database voor verlengen

Uw Lasser Kwalificaties nemen wij op in onze database voor het verlengen. Wij ondersteunen u erbij om de Lasser Kwalificaties op tijd te verlengen. In persoonlijk contact met onze lasspecialisten en lascoördinatoren wordt bepaald wat de acties zijn voor de verlenging. Indien beproevingen van proefstukken noodzakelijk zijn dan wordt dit ook geregeld door Lascentra Holland B.V.

Verlengen-lasserkwalificaties

Lasnormen

Er zijn verschillende normen waaronder Lasser Kwalificaties verlengd moeten worden. Deze eisen worden door onze Lasspecialisten en Lascoördinatoren voor u uitgezocht zodat uw verlenging eenvoudig en volgens alle normen geregeld is.
Voorbeelden van dergelijke normen zijn:
– EN 287-1
– ISO 9606-1
– AWS D1.1 (staal), D1.2 (aluminium), D1.6 (RVS), e.d.
– ASME IX
– E.d.

Omzetten EN 287-1 naar ISO 9606-1

De norm EN 287-1 voor Lasser Kwalificaties is vervangen door de norm ISO 9606-1: 2013. Lascentra Holland B.V. is een geaccrediteerd bedrijf en kan voor uw de EN 287-1 Lasser Kwalificatie certificaten om zetten naar de nieuwe ISO 9606-1 norm. Op deze manier bent u weer gereed voor de toekomst en voldoet u weer aan de laatste eisen die gesteld worden door de industrie.

Vaste tarieven

Het is ons doel om de kostprijs van het verlengen van uw Lasser Kwalificaties voor u zo gunstig als mogelijk te houden. Lascentra Holland B.V. heeft dan ook vastgestelde bedragen voor het verlengen van de lasserkwalificaties. Ook voor de beproevingen op lasproefstukken die eventueel uitgevoerd moeten worden zijn de tarieven zover als mogelijk van te voren bepaald. U komt dan ook niet voor verrassingen te staan en u weet vooraf waar u aan toe bent.

Wat moet u doen?

U neemt contact op per telefoon of per e-mail met Lascentra Holland B.V. U stuurt een kopie van uw Lasser Kwalificatie en een eventueel aanwezige verlenglijst naar ons op. Onze Lasspecialisten en Lascoördinatoren beoordelen de documenten en nemen daarna contact met u op. U krijgt vooraf inzicht in de tarieven, de benodigdheden en de mogelijkheden. In overleg met u wordt de verlenging dan geregeld.